O2 - Jak zamontować radio?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • slon.fm
    Classic
    • 2008
    • 1

djczas, nie znam siena ty mtak zeby pisac instrukcje, nie rozbierałem, mam tylko zdjęcia jak to wyglądco co i jak po rozebraniu i tyle. i w trakcie co i jak.
  • Danio
    Classic
    • 2007
    • 8

Mam O2 bez radia i chce je dokupić poza serwisem (chodzi o oryginalne radio stream). Czy dam radę je samemu zamontować? Czy potrzeba dodatkowej ramki i jakiś kostek? W wielu radiach nie ma zaślepek z przodu - można je gdzieś kupić, czy tylko w ASO?
    Pozdrawiam

Komentarz

• Adamu
      L&K
      • 2006
      • 1384

Danio, ze streama to tylko ewentualnie polecam panel przedni do obudowania normalnego radia. stream z octy nie jest najwyższych lotów.
      IMO szkoda kasiory.

Komentarz

• brutus
        Rider
        • 2006
        • 329

Jestem uzytkownikie O II które początkowo nie posiadało radia Orygnanego, Pioniera wymieniłem na strema i jestem zadowolony <jakość dźwięku jest znacznie gorsza i nie oddtawarza mp3 , ale istnieje mniejsze prawdopodobieństwo ze ktoś sie na nie połakomi, pozatym wygląda wszystko bardziej estetycznie> co do montarzu, wystarczy ściągnąć panel środkowy konsoli i podłączyćkostkęwłożyć radio przykręcić słożyć panel spowrotem <jest na zatrzaskach>
        OII Golas ale z 1.9 TDI BXE

Komentarz

• Danio
          Classic
          • 2007
          • 8

Właśnie chce zamontować streama ze względu na to co napisał Brutus. Nie chce kolejnej wybitej szyby. Dzięki za odpowiedzi, a jeżeli ktoś wie skąd wziąć zaślepki i ich koszt niech napisze.

Komentarz

• Adamu
            L&K
            • 2006
            • 1384

Danio, przejrzyj sobie jeszcze dział Car Audio niniejszego forum.

Komentarz

• Bulikowy
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 353

Ja również kupiłem swoją octavię bez radia. Za cenę radia oryginalnego z salonu mam super pioniera. Do montażu takiego radia potrzebne są specjalne kable jak i ramka. Kupiłem je w salonie, kabli nigdzie nie widziałem oprócz tam, a ramka ładniej się prezentowała.

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

A po co Wam kable?? Jak nie ma instalacji glosnikowej to i tak trzeba nowa prowadzic, a jak jest to i tak zawsze warto mieć porządna, tak samo z zasilaniem i po krzyku.

Ramki sprzedaja na Allegro
                Spritmonitor.de

Komentarz

• Danio
                  Classic
                  • 2007
                  • 8

Każda O2 ma instalację radiową. Ramka jest potrzebna tylko do instalacji normalnego radia 1 din, a do streama nie potrzeba nic więcej. Chodzi mi jedynie o Streama.

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

To czegos nie rozumie, nie lepiej bylo wziasc to radio w opcja przy kupnie auta, niz teraz kombinowac. Przeciez i tak byloby ono za free, bo dealer byl zainteresowany sprzedażą auta.

Dodatkowo czy w aucie na gwarancji to radio nie powinno byc podlaczane w serwisie :roll:
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• brutus
                      Rider
                      • 2006
                      • 329

nie nie warto
                      w opcji radio kosztuje 1900 pln
                      na alegro można kupić nawet za 450 pln, i nic nie potrzeba do zamontowania bo kabelki są podpiete pod zaślepkę, po zapęciu kostki do streema odrazu podłancza się asystent parkowania który graficznie pokazuje z której strony zdeżaków znajduje sie przeszkoda

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

brutus, Ale na allegro na radio nie dostaniesz kwita i 100% pewnosci ze nie jest wyciagniete z auta kogos na tym forum to nie wiesz.

No i musisz dac te 450zl a tak byloby ono za free, kwestia negocjacji.

BTW Stream kosztuje 1600zl
                        Spritmonitor.de

Komentarz

• brutus
                          Rider
                          • 2006
                          • 329

wynegocjowałem dużo innych rzeczy(wogóle to miałem kupić O I ) i w sume nie zależało mi na streemie bo do doskonałosci dużooo mu brakuje... ale za to fajnie wygląda co do ceny .. to chyba w dzisiejszym motorze przeczytałem 1900 ale mogłem sie pomylić <jestem dyslektykiem i takie rzeczy jak zamina 6 na 9 czasem sie przytrafiają -Dobrze że w pracy o tym nie wiedzą > A streema kupiłem od jednego z Forumowiczów(thx Bartek), który zkupił sobie Nawigacje,

Komentarz

• Danio
                            Classic
                            • 2007
                            • 8

+ podłączenie w serwisie. Mam zapłacić za przykręcenie 4 śrubek i wpięcie kostki ?
                            Kto szuka ten znajdzie nawet z papierami i instrukcją. Nie widzę sensu przepłacania kilkukrotnie za to samo radio :wink:
                            Jeżeli wynegocjujesz lakier, półklimę + coś jeszcze, to dilerzy radio nie oddadzą za pół darmo.

Komentarz

• owicz0
                              Ambiente
                              • 2005
                              • 104

4 srubki to nie koniec
                              o2 bez radia w oryginale ma tylko glosniki w przednich drzwiach o czym trzeba radio poinformowac(gateway)
                              wazna jest informacja o zasilaczu antenowym w stopce anteny a takze obecnosc parktronika
                              can jak kiedys ubecja musi wiedziec o wszystkim-za to placisz w serwisie 8)
                              nie pomogl ani razu

Komentarz

• brutus
                                Rider
                                • 2006
                                • 329

mnie serwis nie był potrzebny ... poprostu włączyłem i wszystko było tak jak trzeba, nie wiem czy podłączenie wtyczki do gniastka to coś tak skomplikowanego ???? serwis nie robi nic więcej, wszystko jest gotowe do podpiecia, reszte można ustawić sobie w samym radiu,

Komentarz

• Danio
                                  Classic
                                  • 2007
                                  • 8

Mam jeszcze pytanie - jak wpisać kod do radia ?

Komentarz

• useful
                                    Classic
                                    • 2006
                                    • 27

Jesli masz kod to po probie wcisniecia czegos na radiu wyskoczy Ci 0000. Przyciskami po obu stronach wyswietlacza wpisujesz kolejno pozycje kodu i na koniec zatwierdzasz przyciskiem > albo < i powinno dzialac. jezeli sie pomylisz to na jakies 20-30minut masz wolne Pisze z pamieci jak bedzie problem to sie zerknie w instrukcje
                                    www.kulawplot.pl

Komentarz

• Danio
                                      Classic
                                      • 2007
                                      • 8

Dzięki :wink: Zapytałem na zapas bo radio będę mieć na dniach w aucie i nie wiem czy instrukcja też będzie.

Komentarz

• greszczyn
                                        Elegance
                                        • 2005
                                        • 893
                                        • Nissan

Może byc muka z tym radiem . Bo ja , majac je fabrycznie zamontowane , nie mam kodu . Kod mogę dostac za pośrednictwem dilera , u którego zostało kupione auto , od SAP.
                                        Radio które było zamontowane fabrycznie , a następnie wymontowane ( z jakichś powodów ) i z powrotem zamontowane do tego samego auta , podobno nie wymaga wpisywania kodu zabezpieczjacego ( jest w jakis sposób samorozpoznawalne ) . Tako rzecze serwis .

Komentarz

• mirus
                                          Ambiente
                                          • 2005
                                          • 213

Potwierdzam, też mi takie rzeczy opowiadali jak chciałem uzyskac kod :P
                                          Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
                                          Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• brutus
                                            Rider
                                            • 2006
                                            • 329

żeby uzyskać kod należy podać dealerowi nr nadwozia i nr rejestracyjny samochodu z któreho pochodzi radio. powinien podać kod do radia <najlepiej gdyby pytał o to właściciel pojazdu>

nr SKZ z radia też przydaje się do tego żeby ściągnąć KOD (tak się do wiedziałem ale nie mam pojecia jak to dokładnie zrobić )

Komentarz

• Asper
                                              Classic
                                              • 2007
                                              • 3

Odgrzeję trochę temat, ale z innym zagadnieniem.
                                              Chcę zainstalować radio niefabryczne w OII ale nie chcę montować innej ramki jak ta fabryczna (jedna kieszeń jest zaślepiona, druga to sympatyczna szeroka półeczka)

Wyjąłem zaślepkę, przymierzyłem radio i niestety nie da się zamontować radia w obrysie tej zaślepki gdyż czoło radia (obrys) praktycznie jest wysokości ramki,
                                              a więc nie pozostaje nic innego jak tylko kupić całą ramkę.

Komentarz

Pracuję...