djczas, nie znam siena ty mtak zeby pisac instrukcje, nie rozbierałem, mam tylko zdjęcia jak to wyglądco co i jak po rozebraniu i tyle. i w trakcie co i jak.
O2 - Jak zamontować radio?
Zwiń
X
-
Jestem uzytkownikie O II które początkowo nie posiadało radia Orygnanego, Pioniera wymieniłem na strema i jestem zadowolony <jakość dźwięku jest znacznie gorsza i nie oddtawarza mp3 , ale istnieje mniejsze prawdopodobieństwo ze ktoś sie na nie połakomi, pozatym wygląda wszystko bardziej estetycznie> co do montarzu, wystarczy ściągnąć panel środkowy konsoli i podłączyćkostkęwłożyć radio przykręcić słożyć panel spowrotem <jest na zatrzaskach>OII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
nie nie warto
w opcji radio kosztuje 1900 pln
na alegro można kupić nawet za 450 pln, i nic nie potrzeba do zamontowania bo kabelki są podpiete pod zaślepkę, po zapęciu kostki do streema odrazu podłancza się asystent parkowania który graficznie pokazuje z której strony zdeżaków znajduje sie przeszkodaOII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
wynegocjowałem dużo innych rzeczy(wogóle to miałem kupić O I ) i w sume nie zależało mi na streemie bo do doskonałosci dużooo mu brakuje... ale za to fajnie wygląda co do ceny .. to chyba w dzisiejszym motorze przeczytałem 1900 ale mogłem sie pomylić <jestem dyslektykiem i takie rzeczy jak zamina 6 na 9 czasem sie przytrafiają -Dobrze że w pracy o tym nie wiedzą > A streema kupiłem od jednego z Forumowiczów(thx Bartek), który zkupił sobie Nawigacje,OII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
+ podłączenie w serwisie. Mam zapłacić za przykręcenie 4 śrubek i wpięcie kostki ?
Kto szuka ten znajdzie nawet z papierami i instrukcją. Nie widzę sensu przepłacania kilkukrotnie za to samo radio :wink:
Jeżeli wynegocjujesz lakier, półklimę + coś jeszcze, to dilerzy radio nie oddadzą za pół darmo.
Komentarz
-
-
4 srubki to nie koniec
o2 bez radia w oryginale ma tylko glosniki w przednich drzwiach o czym trzeba radio poinformowac(gateway)
wazna jest informacja o zasilaczu antenowym w stopce anteny a takze obecnosc parktronika
can jak kiedys ubecja musi wiedziec o wszystkim-za to placisz w serwisie 8)nie pomogl ani razu
Komentarz
-
-
mnie serwis nie był potrzebny ... poprostu włączyłem i wszystko było tak jak trzeba, nie wiem czy podłączenie wtyczki do gniastka to coś tak skomplikowanego ???? serwis nie robi nic więcej, wszystko jest gotowe do podpiecia, reszte można ustawić sobie w samym radiu,OII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
Jesli masz kod to po probie wcisniecia czegos na radiu wyskoczy Ci 0000. Przyciskami po obu stronach wyswietlacza wpisujesz kolejno pozycje kodu i na koniec zatwierdzasz przyciskiem > albo < i powinno dzialac. jezeli sie pomylisz to na jakies 20-30minut masz wolne Pisze z pamieci jak bedzie problem to sie zerknie w instrukcje
Komentarz
-
-
Może byc muka z tym radiem . Bo ja , majac je fabrycznie zamontowane , nie mam kodu . Kod mogę dostac za pośrednictwem dilera , u którego zostało kupione auto , od SAP.
Radio które było zamontowane fabrycznie , a następnie wymontowane ( z jakichś powodów ) i z powrotem zamontowane do tego samego auta , podobno nie wymaga wpisywania kodu zabezpieczjacego ( jest w jakis sposób samorozpoznawalne ) . Tako rzecze serwis .
Komentarz
-
-
żeby uzyskać kod należy podać dealerowi nr nadwozia i nr rejestracyjny samochodu z któreho pochodzi radio. powinien podać kod do radia <najlepiej gdyby pytał o to właściciel pojazdu>
nr SKZ z radia też przydaje się do tego żeby ściągnąć KOD (tak się do wiedziałem ale nie mam pojecia jak to dokładnie zrobić )OII Golas ale z 1.9 TDI BXE
Komentarz
-
-
Odgrzeję trochę temat, ale z innym zagadnieniem.
Chcę zainstalować radio niefabryczne w OII ale nie chcę montować innej ramki jak ta fabryczna (jedna kieszeń jest zaślepiona, druga to sympatyczna szeroka półeczka)
Wyjąłem zaślepkę, przymierzyłem radio i niestety nie da się zamontować radia w obrysie tej zaślepki gdyż czoło radia (obrys) praktycznie jest wysokości ramki,
a więc nie pozostaje nic innego jak tylko kupić całą ramkę.
Komentarz
-
Komentarz